EURÓPAI UNIÓ
Európai Szociális Alap
ROMÁNIA KORMÁNYA
Közigazgatási és Belügyminisztérium
INNOVACIÓ A KÖZIGAZGATÁSBAN
"Adminisztrációs Képesseg Fejlesztése" Operativ Program
Adminisztráció a lakosságért - Képzési program a Vámosgálfalvi Polgármesteri Hivatal alkalmazottai számára
 
Közbeszerzés
Szociális ellátás
Fenntartható fejlődés
ECDL
Esélyegyenlőség
Közintézmények és állami intézmények finanszirozása
Angol nyelv
Német nyelv
Kulturális intézmények menedzsmentje
Projektmenedzsment
Nemzetközi kapcsolatok és protokoll
Területrendezés, urbanisztika
   
A projekt lefutási ideje:
2009. 08. 14 - 2010. 08. 13
Az ESzA vissza nem térítendő támogatása: 328.525 lej
Hazai költségvetés támogatása:
50.245 lej
A jogkedvezményezett hozzájárulá- sa: 7.730 lej
   

Adminisztráció a lakosságért - Képzési program a Vámosgálfalvi Polgármesteri Hivatal alkalmazottai számára

A fokozott felelősség és a vámosgálfalvi polgárok magasabb elvárásai a államhivatal alkalmazottaival szemben az alkalmazottakat folyamatos tanulásra, új tapasztalatok szerzésére, minőségi továbbképzésre és – nem utolsó sorban – hasonló helyzetben levő mikrórégiós önkormányzatokkal való tapasztalatcserére ösztökéli, az új ismeretek szerzése céljából. Jelenleg a legtöbb polgármesteri hivatal felkészületlenül áll az alkalmazottakat érintő új kihívásokkal és reformokkal, valamint az Európai Unió tagállamaira jellemző változó trendekkel szemben.
Romániának az Európai Unióhoz való csatlakozása folytán a helyi közigazgatás szerepe megnőtt, és egyre fokozottabbá vált az alkalmazottak folytonos továbbképzésénk igénye. Az az elavult felfogás, hogy az állam (hivatalai által) az emberek problémáinak okozója, még mindig aktuális sok településen, növelve a közhivatalnokok felelősségét. Jelenleg, a legtöbb hazai polgármesteri- és közhivatal, főleg a kisebbek, nincsenek eléggé felkészülve arra, hogy megfeleljenek az új kihívásoknak, az új reformoknak, az Európai Unió tagállamaira jellemző változó trendeknek.
Ebből az okból kifolyólag, a Vámosgálfalvi Helyi Tanács által kínált tanfolyam az imént megnevezett gondok megoldását célozza, lehetővé téve az alkalmazottak számára a továbbképzés, az új ismeretek és tapasztalatok megszerzésének lehetőségét. Az adminisztráció idejében felismerte azt, hogy a személyzet szakmai képzettsége egyértelműen maga után vonja a közösség fejlődését, amelynek tagja, hiszen egy kisebb településen (és nem csak) az állam és polgár közötti kapcsolat dinamikusabb, közvetlenebb, a lentről felfelé való építkezés elve jobban érvényesül, az emberek válaszreakciója az önkormányzatok kezdeményezéseire gyorsabb. Így, ez a Maros megyei közösség azt kívánja, hogy a személyzet társadalmat szolgáló munkaképességeit és készségeit fejlessze.

A projekt céljai

Általános célkitűzésl
A projekt általános célja a romániai helyi önkormányzatok adminisztratív képességeinek fejlesztése, a vámosgálfalvi önkormányzat hatékonyságának és eredményességének növelése egy az alkalmazottak számára felajánlott továbbképzési program keretében.

Cél
A projekt célja a Vámosgálfalvi Helyi Tanács 18 alkalmazottja ismereteinek és szakértelmének gazdagítása, olyan kulcsterületeken, amelyek hozzájárulnak a vámosgálfalvi helyi közigazgatási politika megvalósításához.
2010.05.21
A német nyelvtanfolyam befeje- zése és az ezt követő 15 feleletválasztós tesztből álló vizsga.
2010.05.14
ECDL vizsga az első két tanult modulból: Az informatika techno- lógia alapfogalmai, valamint  A számítógép használata és a fájlok rendszerezése.
2010.04.20
Az angol nyelvtanfolyam befeje- zése és az ezt követő 15 feleletválasztós tesztből álló vizsga.
2010.04.16
Tapasztalatcsere céljából tett látogatás a magyarországi Tisza- lúc községben. A látogatásra április 16-18 között került sor, a csoport 12 tagból állt, hét nő és öt férfi.
Hasznos Linkek
Részletes információt az Európai Unió által támogatott más programokról a következő címről szerezhetnek: www.fonduri-ue.ro
 
A honlapon található anyagok nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió vagy a Román Kormány hivatalos álláspontját.
Copyright© 2009-2010 Vámosgálfalva Polgármesteri Hivatala.